h

Bewoners Oosterparkwijk voeren actie voor lijn 4

13 december 2013

Bewoners Oosterparkwijk voeren actie voor lijn 4

Met een bomvolle oldtimer-bus voerden bewoners van de Oosterpark samen met de SP vrijdagmiddag actie voor behoud van buslijn 4. In de plannen van het OV-bureau rijdt deze bus vanaf 1 januari niet meer door de Oosterparkwijk.

Bewoners maken zich zorgen om de bereikbaarheid van hun wijk en stellen dat ouderen en minder validen hun toegang tot het OV verliezen. Na de bustocht door de wijk werden zo'n 1000 handtekening overhandigd aan de gemeente.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk overhandigde de handtekeningen die de SP de afgelopen tijd in de buurt ophaalde. Volgens Dijk blijkt uit de reacties die op de petitie kwamen dat veel mensen in deze wijk afhankelijk zijn van de bus. Dijk:

“Zelfs een 8-jarige buurtbewoner stuurde ons handtekeningen op, omdat hij vond dat de ouderen in de wijk de bus niet kunnen missen. Een schoolvoorbeeld van solidariteit.”

De SP hoopt dat door de actie ook andere partijen het maatschappelijk belang van buslijn 4 inzien en ook voor het behoud van buslijn 4 pleiten.

Reacties

Hoe gaat het nu verder? Lijn 4 is weg. Gaat de politiek nog iets doen? Of moeten de ouderen achter de ramen blijven zitten. Schandalig.

Reactie toevoegen

U bent hier