h

Succesvolle actie voor aanpak malafide kamerbemiddelaars

29 januari 2014

Succesvolle actie voor aanpak malafide kamerbemiddelaars

ROOD Groningen pleitte twee weken geleden met succes voor strenge regels tegen malafide kamerbemiddelaars in Groningen. Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag bekend gemaakt deze regels op te gaan stellen.

ROOD-lid en gemeenteraadskandidaat Mechteld van Duin:

“Kamerbemiddelaars maken misbruik van de woningnood door woningzoekende jongeren torenhoge kosten af te troggelen. Dat het stadsbestuur onze eisen heeft overgenomen is een groot succes voor de SP en voor de Groningse huurder!”

ROOD voert al jarenlang actie om de wanpraktijken van kamerbemiddelaars tegen te gaan. Van Duin:

“Kamerbemiddelaars die huurders uitbuiten moeten hard worden aangepakt. Wij hebben daarom opnieuw geëist dat er een maximum komt op de kosten die bemiddelaars mogen vragen. Bemiddelaars die herhaaldelijk over de schreef gaan wordt het recht om te bemiddelen in Groningen ontzegd.”

Een paar jaar geleden heeft de SP het initiatief genomen om regels op te stellen om wanpraktijken van bemiddelaars tegen te gaan. De Groningse raad heeft daar toen mee ingestemd.

“Het is goed om te zien dat onze recente actie het stadsbestuur heeft wakkergeschud", aldus van Duin. De Groningse SP-fractie gaat er in de raad op toezien dat deze mooie woorden worden omgezet in daden."

Reactie toevoegen

U bent hier