h

Stadsbestuur bestrijdt gevolgen tweedeling niet

14 november 2014

Stadsbestuur bestrijdt gevolgen tweedeling niet

De SP-fractie vindt dat het stadsbestuur van Groningen de gevolgen van de toenemende tweedeling niet bestrijd. Tijdens de bespreking van de gemeentebegroting voor 2015 constateerde de SP dat de thuiszorg afgebroken wordt, gesubsidieerde banen verdwijnen en er flink bezuinigd wordt op begeleiding naar werk.

Volgens de SP-fractie vergroot het stadsbestuur daarmee de kloof tussen mensen die zichzelf prima redden en de mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk vroeg met name aan PvdA en Groenlinks hoe zij deze bezuinigingen over hun hart kunnen krijgen. Volgens Dijk mag van deze partijen verwacht worden dat zij ook hard maken voor mensen die hulp nodig hebben.

“Waar trekken de PvdA en Groenlinks de grens? Blijft er voor de socialere partijen in het stadsbestuur straks überhaupt nog wel iets over om voor te strijden?”, aldus Dijk.

Een aantal voorstellen van de SP-fractie, zoals extra geld voor de zorg en het behouden van de gesubsidieerde banen, kregen geen steun. Het SP-voorstel voor het vergoeden van tandartscontroles van onverzekerbare vreemdelingen kreeg wel steun van een meerderheid.

Een groot deel van het debat werd gedomineerd door de discussie over de website wij.groningen.nl. Deze website werd afgelopen maandag feestelijk gepresenteerd als dé plek waar mensen terecht kunnen met vragen over zorg en ondersteuning. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk vindt de tips op de website denigrerend en pijnlijk omdat het college tegelijkertijd de thuiszorg afbreekt.

U bent hier