h

SP Groningen kiest nieuw bestuur

7 mei 2016

SP Groningen kiest nieuw bestuur

Vrijdagavond 6 mei werd op de ledenvergadering van de SP Groningen een nieuw bestuur gekozen. Bovendien werd een nieuw aanvalsplan voor de afdeling vastgesteld en werd teruggekeken op de afgelopen twee jaren vol met acties. Voor een impressie van alle acties, bekijk het filmpje hierboven!

Het nieuwe bestuur van de SP Groningen wordt opnieuw aangevoerd door afdelingsvoorzitter Daan Brandenbarg en organisatiesecretaris Gijs Houtbeckers. De algemene bestuursleden Chris Broersma, Jimmy Dijk, Kina van Halen, Martin Huijer, Bob de Greef, Djurre Feijen, Floor Mertens', Gert Jan Rus en Aldo Schelvis maken het 11-koppige bestuur compleet.

Als speciale gasten bij de vergadering waren Stadjers met wie de SP de afgelopen maanden actie heeft gevoerd en het verschil heeft weten te maken. Zo waren er dappere thuiszorgmedewerkers die samen met de SP voor hun werk en hun cliënten hebben gestreden.

Daarnaast sprak een bewoner van de containerwoningen aan het Damsterdiep, waar jongeren samen met ROOD, Jong in de SP woningcorporatie Nijestee dwingen om de woningen veiliger en leefbaar te maken.

Op de ledenvergadering werd bovendien besloten om in 2016 een grootse actiecampagne te voeren voor een nationaal zorgfonds zonder eigen risico. Herkozen afdelingsvoorzitter Daan Brandenbarg zei hierover:

“Tachtig procent van de mensen in Nederlands vind het volstrekt idioot dat steeds meer mensen zorg of medicijnen mijden vanwege de kosten, heel veel mensen willen geen boete op ziek zijn in de vorm van het eigen risico. Met deze campagne gaan we stap voor stap successen boeken. En uiteindelijk komt er een zorgfonds zonder eigen risico.”

U bent hier