h

Blog Jimmy Dijk

7 november 2014

De Schaamte Voorbij

Volgens het Groningse D66-raadslid Wieke Paulusma maakt huishoudelijke hulp mensen inactief. Daarom betoogde ze afgelopen zaterdag in deze krant dat dit niet onder zorg hoort te vallen. Op deze elitaire verdraaiing van de werkelijkheid valt het nodige aan te merken.

Lees verder
22 april 2014

"Extra" geld voor de zorg?

Vorige week dinsdag werd bekend dat het kabinet 360 miljoen minder gaat bezuinigen op de zorg. Door te stellen dat zij 360 miljoen extra uittrekken voor de zorg verbloemen de VVD, PvdA en de gedoogsteuners D66, CU en SGP de draconische bezuinigingen op de langdurige zorg, de jeugdzorg en de begeleiding van mensen naar werk.

Lees verder
17 maart 2014

De gigantische olifant die het uitzicht van de VVD belemmert

Tijdens een lezing afgelopen september in De Rode Hoed zei Mark Rutte: "Visie is als een olifant die het uitzicht belemmert." Volgens hem betekent dit dat de overheid minder visie moet hebben maar zich vooral moet terugtrekken. Bovendien moeten mensen volgens Rutte zelf meer initiatief nemen, meer eigen verantwoordelijkheid dus.

 

Lees verder
14 maart 2014

Grootkapitaal krijgt de overhand bij PvdA

Gisteren maakte de PvdA bekent dat “het uitbreiden van het aantal koopzondagen een mogelijkheid is als hier vraag naar is”. Dit standpunt betekent een enorme draai van de PvdA minder dan één week voor de verkiezingen. 

Lees verder
2 februari 2014

Stoppen tram heeft solidariteit gered

Eind september 2012 trokken de collegepartijen SP en D66 hun steun aan de tram in. Dit was voor SP-wethouder Jannie Visscher en de SP-fractie zeker geen gemakkelijke keuze. Maar de financiële situatie van de stad was veel slechter geworden door de economische malaise.

 

Lees verder
21 januari 2014

Juist de overheid moet werken aan solidariteit

Deze column is gepubliceerd in Groot Groningen op 21 januari 2014.

De komende weken vindt er op het stadhuis van Groningen een zogenaamde kerntakendiscussie plaats. Deze discussie gaat over de vraag waar de gemeente wel of niet over hoort te gaan. Dit is een puur politiek-ideologische discussie.

Lees verder

U bent hier