h

Blog Mechteld van Duin

18 januari 2017

Stadjers pakken de macht in Groningen

Afgelopen jaren is er veel veranderd in Groningen als het gaat om het opkopen van panden en het volbouwen van onze buurten door huisjesmelkers en vastgoedbazen. In 2014 was het antwoord van dit college op vragen van de SP over het optoppen van kamerverhuurpanden in de Schildersbuurt nog: “Er zijn voldoende mogelijkheden om een vergunningaanvraag voor het uitbreiden van een kamerverhuurpand te weigeren.” Inmiddels is, onder druk, het gehele beleid omtrent het optoppen en uitbreiden van kamerverhuurpanden in de stad aangescherpt. 

Lees verder
17 april 2015

Forse problemen vragen om stevige maatregelen

Van de afgelopen jaren kan in elk geval één ding worden geleerd: huisjesmelkers hun gang laten gaan en een kamerverhuurbeleid voeren waar grote gapende gaten in zitten, leidt tot problemen in onze buurten. Jongeren die in kamerverhuur-panden wonen en bewoners eromheen zitten met de gebakken peren.

Lees verder
11 december 2014

Opinie: Baas in eigen buurt

Lees hier het opinieartikel 'Baas in eigen buurt' van SP-raadslid Mechteld van Duin, over vastgoedbazen, optoppen en een tijdelijk stop op nieuwe kamerverhuur.

Gepubliceerd in het Dagblad van het Noorden van 11 december 2014.

Lees verder
15 juli 2014

Wie heeft het voor het zeggen in onze stad?

Welgeteld ben ik nu drie maanden raadslid. Van een stadsbestuur dat 'participatie' en 'betrokkenheid van burgers' hoog in het vaandel heeft staan verwachtte ik bij aanvang een gelijke betrokkenheid naar de burgers toe. Maar al vanaf de eerste week krijg ik bij het bezoeken van bewoners klachten over de manier waarop er door het stadsbestuur met hun betrokkenheid wordt omgegaan.

Lees verder
5 april 2014

PvdA speelt met lot van uitgeprocedeerden

Afgelopen dinsdag maakte het kabinet van PvdA en VVD bekend dat het plan voor de strafbaarstelling van illegaliteit is ingetrokken. Hiermee is een maatregel van tafel die op grote schaal mensenrechten schendt. De SP, die zich jarenlang heeft verzet tegen de doorvoering van deze strafbaarstelling, heeft het politiek spel van PvdA en VVD met lede ogen aangezien en is blij en opgelucht.

Lees verder

U bent hier