h

Groninger Forum

6 juli 2015

SP start huurdersonderzoek in Beijum

Foto: SP Groningen

Op een zonovergoten zaterdag startte de SP met een onderzoek onder huurders in Beijum. De SP krijgt steeds meer klachten van huurders die de huur niet meer kunnen betalen of waar het onderhoud of de isolatie niet op orde is.

Lees verder
26 september 2014

Interview met Jimmy Dijk over de Oostwand

Afgelopen woensdag sprak de gemeenteraad van Groningen over de toekomst van de Oostwand van de Grote Markt. Volgens fractievoorzitter Jimmy Dijk dansen D66, PvdA en VVD naar de pijpen van grote commerciële bedrijven. Lees hier een interview met hem over deze uitspraak.

Lees verder
8 juli 2011

‘Nee’ tegen Forum met kabelbaan

Zoals te verwachten was, heeft de VVD in de provincie ingestemd met de bijdrage van 35 miljoen euro voor het Groninger Forum. De schaamlap die ze daarvoor gebruiken is de opmerking in de media van de stad-Groninger wethouder De Vries dat hij serieus naar de mogelijkheid van een kabelbaan naar het Forum zal kijken. Komt het Forum er met kabelbaan, wat erg onwaarschijnlijk is, dan vervalt meteen de steun van de SP voor het Forum.

Lees verder
26 mei 2011

Kabelbaan om draai VVD mogelijk te maken

De VVD gebruikt de kabelbaan opzichtig als munitie om in provinciale staten alsnog voor het Forum te kunnen stemmen. In 2005 was de partij nog mede-initiatiefnemer van het Forum maar de partij profileerde zich de afgelopen jaren als geharnast tegenstander. Met deze draai van 360 graden lijkt de partij weer daar te zijn waar het begon: in het kamp van de voorstanders.

Lees verder
27 april 2011

Eikenaar: PvdA moet vertragingskosten Forum betalen

Vlak vóór de Statenverkiezingen trokken PvdA en CDA ineens hun steun aan het Groninger Forum in. Een commissie moest aan het werk om te onderzoeken hoe de Forumplannen aangepast kunnen worden. Die commissie kwam gisteren met haar conclusie: de plannen moeten níet veranderd worden. En nu de verkiezingen achter de rug zijn, gaat de PvdA daar ongetwijfeld volledig mee akkoord. Daarom moet ze zelf maar opdraaien voor de vertragingskosten.

Lees verder
15 december 2010

'Geen extra stadsgeld na afblazen provinciale bijdrage Forum!'

Het afblazen van de provinciale subsidie voor het Groninger Forum mag niet leiden tot verhoging van de gemeentelijke bijdrage. Dat stelt de raadsfractie van de SP in een verklaring naar aanleiding van het besluit van Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie om de toegezegde bijdrage van 35 miljoen in te trekken.

Lees verder
18 juni 2009

Definitief besluit over Forum; windvaan voor de VVD

Gisterenavond werd er in de gemeenteraad definitief besloten over de bouw van het Groninger Forum. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad stemde voor. Alleen Stadspartij en VVD legden het referendum van 2005 waarin de bevolking ‘ja’ zei naast zich neer. De SP respecteert het referendum en stemde voor.

Lees verder
3 juni 2009

Forum: SP respecteert referendum

Woensdagavond werd er in de commissie Ruimte en Wonen gesproken over het Groninger Forum. De SP was één van de trekkers van de nee-campagne tijdens het referendum in 2005. Dat referendum werd verloren, de bevolking stemde voor de bouw van het Forum. Die keuze respecteert de SP.

Lees verder
13 februari 2009

"Uitspraken over bouwkosten Forum onbegrijpelijk"

De SP is verontwaardigd over uitspraken van Rob Pronk over het Forum. Hij deed het gisteren op Oog TV voorkomen alsof de bouwkosten oneindig mogen oplopen. Onbegrijpelijk wat betreft SP-fractievoorzitter Eelco Eikenaar, hij heeft vragen gesteld aan het college van B&W. Pronk is namens de bibliotheek lid van de Raad van Bestuur van het Forum.

Lees verder
7 november 2007

zondag 11 November: Excursie Groninger Forum

Vlakbij de Grote Markt komt het Groninger Forum. De SP was de gangmaker van de NEE-campagne bij het referendum van 2005 en heeft zich er vervolgens bij neergelegd dat de voorstanders het pleit wonnen. Toch blijft er nog genoeg over om te bespreken. Bijvoorbeeld over de kosten en de invulling van het Forum. Daarom organiseert de SP zondag 11 november een middag rondom het Groninger Forum. In het programma zit een rondleiding door het Forumgebied en een discussie tussen Forumdirecteur Bas van Kampen en SP-raadslid Eelco Eikenaar.

Lees verder

Pagina's

U bent hier