h

Tram

4 november 2018

Nieuwe tramplannen onbetaalbaar, onwenselijk en onmenselijk

Foto: SP Groningen

De verkiezingen voor de gemeenteraad van Groningen staan voor de deur, de campagne komt op stoom. Je kan er bijna je klok op gelijk zetten, het is het ideale moment voor coalitiepartijen GroenLinks en de PvdA om met nieuwe miljoen verslindende prestigeplannen te komen.

Lees verder
19 november 2012

Begroting zonder tram 'bittere noodzaak'

Met de begroting zonder de tram is een basis gelegd om toekomstige tegenvallers op te vangen. Dat betoogde SP-fractievoorzitter Eelco Eikenaar woensdag bij de behandeling van de begroting. Daardoor heeft de stad weer een beetje lucht, maar meer dan dat is het niet want door de keiharde bezuinigingen van kabinet Rutte II gaat de stad een zware tijd tegemoet.

Lees verder
21 oktober 2012

Vragen over de tramcrisis – en antwoorden

De afgelopen weken krijgen we regelmatig vragen van leden en van anderen over de crisis in het college van B en W en de achtergronden ervan. Omdat ongetwijfeld niet iedereen die met vragen zit de telefoon pakt of een mailtje stuurt, noemen we hier een aantal van de vragen, met ons antwoord erop.

Lees verder
29 september 2012

SP in gesprek met stadjers over tram

Zaterdag stond SP Groningen tussen beide markten om met stadjers in gesprek te gaan over de crisis rondom de tram. Afgelopen woensdag maakten de wethouders van SP en D66 bekend geen begroting waarin de aanleg van een tram is opgenomen te zullen steunen. Dit leidde ertoe dat de wethouders van PvdA en Groenlinks hun ontslag aanboden. "We willen aan de mensen in de stad onze beweegredenen uitleggen en met ze in gesprek over de ontstane situatie", aldus SP-afdelingsvoorzitter Daan Brandenbarg.

Lees verder
26 september 2012

SP trekt steun aan tram in

De SP kan gezien de huidige financiële situatie van de stad geen verantwoordelijkheid nemen voor het aanleggen van een tram. Dat zeiden SP-wethouder Jannie Visscher en SP-fractievoorzitter Eelco Eikenaar vanochtend tijdens een persconferentie. Tijdens die persconferentie lieten collegepartijen SP en D66 weten een begroting waarin de tram is opgenomen niet te kunnen steunen. Lees hieronder de verklaring van SP-wethouder Jannie Visscher en SP-fractievoorzitter Eelco Eikenaar.

Lees verder
5 juni 2012

College: ‘Stoppen van de tram aan de orde’

Maandag presenteerde het college van B&W de voorjaarsbrief met daarin voorstellen om de financiën van de stad op orde te brengen. Het stopzetten van de tram is daarbij ‘aan de orde’ als de financiële situatie van de stad niet in september is gewijzigd. Ook de zuidelijke ringweg wordt als mogelijke optie genoemd. SP-fractievoorzitter Eelco Eikenaar geeft zijn mening.

Lees verder
26 mei 2012

SP blij met tramverhaal PvdA

De SP fractie heeft met instemming het interview met PvdA wethouder Frank de Vries in het Dagblad van het Noorden gelezen. De Vries stelt daarin onomwonden dat de tram wordt afgeblazen, behalve als de omstandigheden in september heel anders zijn dan nu. De SP is blij met die opstelling.

Lees verder
1 juli 2011

'Liever goed sociaal beleid dan een tram'

‘Groningen zonder goed sociaal beleid kan ik me niet voorstellen, Groningen zonder tram wel’ zei SP-fractievoorzitter Eelco Eikenaar tijdens het voorjaarsdebat in de gemeenteraad. Daarmee gaf hij duidelijk de prioriteiten van zijn fractie aan. De financiële situatie van de gemeente dwingt tot moeilijke keuzes. Maar één ding staat vast: Groningen moet een solidaire stad blijven.

Lees verder
21 oktober 2010

‘Tramtekorten oplossen binnen project zelf’

‘Een eventuele tegenvaller van 17,5 miljoen euro bij de financiering van de tram moet binnen het project zelf opgelost worden.’ Dat maakte SP-raadslid Ria Rademaker heel duidelijk in de raadsvergadering van 20 oktober. ‘Wij gaan geen geld bijpassen om gaten te dekken.’

Lees verder

Pagina's

U bent hier