h

Nieuws uit 2020

24 december 2020

Bewoners Vinkhuizen en SP behalen succes: tientallen schimmelwoningen worden aangepakt

Foto: SP

Na jaren strijd worden ruim 60 huurwoningen in de Groningse wijk Vinkhuizen aangepakt. De SP en de bewoners zijn blij dat de woningen eindelijk worden aangepakt maar vinden het jammer dat er zo lang strijd voor gevoerd moest worden.

Lees verder
21 december 2020

SP-kamerlid Sandra Beckerman stelt kamervragen over sloop antieke interieurs in Groningen

Foto: SP

De Tweede Kamerfractie van de SP wil Kamervragen stellen over de sloop van historische interieurs in Groningen, dat heeft de fractie laten weten aan inwoners van de Schildersbuurt. Aanleiding voor deze vragen is de massale ombouw van herenpanden naar zelfstandige woonruimtes waarbij klassieke interieurs verloren gaan. 

Lees verder
21 december 2020

Huurders & SP: “Onze eenheid geeft energie”

Foto: SP

De huurders aan de Iepenlaan en Lijsterbeslaan geven met een lichtgevend spandoek aan dat hun strijd voor lagere woonlasten pas net begonnen is. Samen met de SP voeren zij acties voor lagere energielasten, lagere huren en betere isolatie van hun woningen.

Lees verder
15 december 2020

SP: ‘Rijkswaterstaat, kom over de brug.’

Twee bruggen aan het Van Starkenborgh-kanaal zijn aan vervanging toe. Rijkswaterstaat wil dat de nieuwe Paddepoelsterbrug in Dorkwerd minstens 9 meter hoog wordt. De nieuwe Gerrit Krolbrug in de Korrewegwijk moet tussen de 4,5 en 5,7 meter worden. De SP vindt dat te hoog voor veel voetgangers, fietsers en op- afritten voor auto’s. Daarom wil de partij dat ook lagere brugvarianten worden onderzocht door Rijkswaterstaat.

Lees verder
13 december 2020

SP: “In dienst nemen schoonmakers is grote stap voorwaarts”

Foto: rawpixel.com

De SP-gemeenteraadsfractie is erg te spreken over het voornemen van GroenLinks en PvdA om de schoonmakers van gemeentelijke panden in dienst te nemen. Momenteel wordt het schoonmaakwerk nog uitbesteedt aan commerciële schoonmaakbedrijven waardoor schoonmakers druk op arbeidsvoorwaarden en onzekerheid in behoud van werk ervaren.

Lees verder
10 december 2020

SP wil 'Mega Commercie Tax' voor grote reclame-uitingen

Foto: SP

De gemeenteraadsfractie van de SP wil dat grote reclame-uitingen meer belast worden. Volgens de partij betalen grote winstgevende bedrijven nu te weinig voor hun commerciële uitingen in de publieke ruimte.

Lees verder

Pagina's

U bent hier