h

Nieuws uit 2022

21 december 2022

Raad steunt SP: tandartsbus voor schooltandartsen voor kinderen

Foto: SP

Omdat hun ouders vanwege de kosten vaak niet naar de tandarts gaan, gaan veel kinderen ook niet geregeld naar de tandarts. Uit een analyse van Independer blijkt dat één op de vijf kinderen tussen de 4 en 17 jaar geen periodieke controle van hun gebit krijgen. Daarom willen de raadsfracties van SP, PvdA en PvdD dat de gemeente een plan maakt voor jaarlijkse schooltandartsen, bijvoorbeeld met een tandartsbus. De partijen stellen voor om te beginnen in de wijken waar meer armoede bestaat.

Lees verder
9 december 2022

SP en PvdD: ‘college moet loonkloof bij de gemeente dichten’

Foto: SP

Het salaris van vrouwen die bij de overheid werken ligt gemiddeld 6
procent lager dan bij mannelijke collega’s. Dit is ongeveer 2 euro
minder per uur. De Partij voor de Dieren en de SP willen dat het college van B&W actie onderneemt om de loonkloof bij de gemeente te dichten.

Lees verder
24 november 2022

Bewoners Palembangstraat eisen renovatie en isolatie

Foto: SP

Donderdag 24 november overhandigden bewoners van de Palembangstraat op ludieke wijze een oproep tot renovatie en isolatie aan de directie van Lefier. Bewoners hebben last van toch, vocht, schimmel en kou en vinden dat Lefier hun woning onvoldoende onderhoudt. Sommige bewoners kunnen elke 4 jaar een nieuwe vloer kopen omdat deze krom is getrokken door het vocht in de woning. Op het hoofdkantoor werd een grote collage van foto’s van hun woningen overhandigd.

Lees verder
23 november 2022

Ouders blij met herinvoering kleding- en speelgoedbonnen 

Foto: SP

De ouders die vorige jaar actie voerden om de kleding- en speelgoedbonnen voor kinderen terug te krijgen, zijn blij met het resultaat van hun acties. Samen met de SP, Stadspartij en Partij voor de Dieren hadden zij een handtekeningactie opgezet en deze aangeboden bij toenmalige wethouder Diks. Dit jaar heeft de gemeente besloten de bonnen voor kinderen weer beschikbaar te stellen.

Lees verder
21 november 2022

Politiek Café over energie met Renske Leijten

Foto: SP

De SP organiseert samen met haar actieve jongeren op maandag 21 november een politiek café over energie. Tweede Kamerlid Renske Leijten is te gast. Met de zaal gaat zij in gesprek over de energicrisis en hoe we daar samen tegen opstaan.

Lees verder
19 november 2022

Huurders Palembangstraat eisen gezonde en geïsoleerde woningen

Foto: SP

Huurders van de Palembangstraat in de Indische buurt zijn het zat. Ze hebben veel last van tocht, vocht en schimmel. Samen met de SP organiseerden zij dinsdagavond een huurdersbijeenkomst in de straat. Het klein en groot onderhoud van de woningen wordt in hun ogen matig of niet uitgevoerd. Huurders moeten veel stoken om hun woningen warm en droog te krijgen. Door slechte isolatie hebben huurders hierdoor te maken met hoge energiekosten. Daarnaast is de tocht en vocht in de woningen ongezond voor de huurders. De huurders en SP bereiden komende dagen acties richting corporatie Lefier voor.

Lees verder

Pagina's

U bent hier