h

Nieuws uit 2023

13 december 2023

Groninger Jimmy Dijk nieuwe fractievoorzitter SP Tweede Kamer

Foto: SP

Jimmy Dijk uit Groningen is de nieuwe fractievoorzitter voor de SP in de Tweede Kamer. Hij neemt daarmee het stokje over van Lilian Marijnissen. Jimmy Dijk was eerder fractievoorzitter in de gemeenteraad van Groningen. Dijk: 'Dat ik het vertrouwen krijg om leiding te geven aan deze fractie is een grote eer. De komende tijd staat ons veel te doen. De PVV van Wilders blijft met de VVD aanpappen. Zij blijven tegenstellingen tussen mensen op basis van afkomst maken en willen de tegenstelling tussen de werkende klasse en de graaiende klasse niet kraken. De echte tegenstelling zullen we samen moeten kraken. Dit is de strijd die we moeten voeren. Tegen tweedeling en voor herverdeling.'

Lees verder
12 december 2023

SP stelt vragen over aangekondigde sluiting strokartonfabriek van Solidus in Hoogkerk (De Halm).

Foto: Hardscarf

Op woensdag 6 december meldde RTV Noord dat de huidige eigenaar van De Halm (Solidus) van plan is om de fabriek in Hoogkerk in het 1e kwartaal van 2024 te sluiten. Hierdoor komen ca. 80 banen op de tocht te staan.

Lees verder
1 december 2023

SP Stelt vragen over gladde stenen Zandsteenlaan e.o.

Foto: Kolker Daleman & De Jong - makelaars en adviseurs

De SP fractie in de gemeenteraad stelt vragen aan het college over gladde stenen in de Zandsteenlaan. De afgelopen weken werden de socialisten door bewoners op de hoogte gesteld van meer valpartijen en sommige mensen durven de deur haast niet uit, of komt het bezoek niet langs. Nu de vorst isingetreden nemen de klachten toe.

Lees verder
19 november 2023

SP op campagne in Vinkhuizen, Paddepoel en De Hoogte

Foto: Floor Mertens

Afgelopen zaterdag ging de SP Groningen naar Vinkhuizen, Paddepoel en De Hoogte. SP’ers gingen in gesprek met bewoners over de verkiezingen op 22 november. SP-bestuurslid en campagneleider Jaap Dijk: “Een stem op de SP is de beste garantie dat Nederland socialer wordt, dat mooie woorden van andere partijen geen loze beloften blijven en dat er een kabinet komt zónder VVD.”

Lees verder
12 november 2023

SP heeft als enige verkiezingsprogramma dat de rechtsstaat versterkt

Foto: NOvA

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) onderzocht de gevolgen van verkiezingsprogramma’s voor de rechtsstaat. De conclusie is dat de SP de enige politieke partij is die alleen maar voorstellen doet die de rechtsstaat versterken. De SP stelt in haar verkiezingsprogramma onder meer voor om de toegang tot het recht te verbeteren, door de kosten voor het starten van een rechtszaak te verlagen en sociaal advocaten beter te betalen. Bestuurslid van de SP Groningen en jurist Mechteld van Duin: “Een stem op de SP op 22 november is een stem vóór goede toegang tot het recht voor iedereen.”  

Lees verder
9 november 2023

SP verheugd met extra geld voor armoedebestrijding en investeringen in buurten

Foto: SP

De SP fractie is tevreden met de plannen van het college van burgemeester en wethouders. Dat zei SP-fractievoorzitter Daan Brandenbarg in de gemeenteraad tijdens de bespreking van de begroting. Het stadsbestuur van GroenLinks, PvdA, PvdD, SP en ChristenUnie stelt daarin onder andere flink extra geld voor armoedebestrijding beschikbaar, investeert fors in wijkvernieuwing van de noordelijke wijken en richt onder andere een eigen energiebedrijg op.

Lees verder

Pagina's

U bent hier