h

Nieuws uit 2006

22 december 2006

Warme traktatie oogst waardering

Afgelopen donderdagavond deelde de SP tomatensoep uit aan het winkelende publiek in de Heerestraat. Het gebaar was bedoeld om de kiezers te bedanken voor de massale steun bij de Tweede-Kamerverkiezingen. Ook wil de SP op deze manier duidelijk maken dat ze ook de komende jaren niet stil zal zitten en onverminderd door zal gaan met de strijd voor een socialer Nederland.

Lees verder
21 december 2006

‘Van Gijlswijk echte volksvertegenwoordiger’

De Groningse gemeenteraad nam gisteren afscheid van SP-raadslid Rosita van Gijkswijk die onlangs geïnstalleerd is als lid van de Tweede Kamer. Onder de kop ‘Veel lof voor vertrekkende Van Gijlswijk’ deed de site van de gemeente er kort verslag van. We nemen de tekst graag over.

Lees verder
21 december 2006

SP eist uitvoering oorspronkelijk renovatieplan Blauwe Dorp

De fractie van de SP in de Groningse gemeenteraad heeft het advies van de Monumentencommissie over het Blauwe Dorp met vreugde ontvangen. Volgens de SP moet er onmiddellijk een punt gezet worden achter de sloopdiscussie en moet het debat vanaf nu alleen gaan over hoe het voortbestaan van de woningen het beste gegarandeerd kan worden.

Lees verder
14 december 2006

SP stuurt winnaar naar de Zevende Hemel

Karl Huisman wordt door de SP naar de Zevende Hemel gestuurd. Samen met een vriend of vriendin mag hij voor honderd euro uit eten bij biologisch restaurant de Zevende Hemel. Huisman kwam met zijn voorspelling van het aantal stemmen op de SP bij de Tweede Kamer-verkiezingen in de gemeente Groningen het dichtstbij. Huisman voorspelde 25.323 stemmen voor de SP, daarmee zat hij er slechts 48 stemmen naast. De SP kreeg 22 november 25.371 stemmen in de stad.

Lees verder
11 december 2006

SP dient voorstel in voor betalen dwangsom aan burgers

De SP vindt dat de gemeente zich beter moet houden aan de termijnen die staan voor het afhandelen van een aanvraag of bezwaarschrift. Daartoe heeft de SP vandaag een initiatiefvoorstel ingediend. Als het aan de SP ligt hebben burgers die een aanvraag bij de gemeente doen en daar niet binnen de wettelijke termijn een antwoord op krijgen voortaan recht op een vergoeding van 20 euro per dag.

Lees verder
6 december 2006

College pakt armoede aan

Woensdag besprak de commissie Werk en Inkomen het armoedebeleid van de gemeente. Wethouder Verschuren zet flink in om de armoede in Groningen te bestrijden. Dat doet hij met voorstellen om het niet-gebruik van voorzieningen zoals de bijzondere bijstand actief aan te pakken. Ook wil hij met een ‘Groninger Armoedepact’ komen waarin de gemeente samen met maatschappelijke organisaties gaat kijken hoe zij armoede en sociale uitsluiting kunnen bestrijden. De SP-fractie is zeer te spreken over de voorstellen van de wethouder. Wel wil de SP concretere voorstellen wat betreft de vergoeding van noodzakelijke apparaten zoals koelkasten en wasmachines voor mensen die langdurig van een minimuminkomen moeten leven.

Lees verder

Pagina's

U bent hier