h

Nieuws uit 2016

30 december 2016

Man, wat ben je overbodig, onnodig en verspillend

Het lokale comité voor een Nationaal ZorgFonds heeft een parodie gemaakt op de bekende Menzis-reclame. Hiermee willen zij de absurditeit van het oversgapstapcircus van verzekeraars rondom de jaarwisseling aankaarten.

Lees verder
30 december 2016

SP: Stop het korten op uren

De SP vindt dat de gemeente Groningen het korten op uren van alle thuiszorgcliënten moet terugdraaien. De gemeente houdt over het jaar 2016 zo'n 900.000 euro geld voor de huishoudelijke zorg over, terwijl cliënten gekort werden op hun uren.

Lees verder
28 december 2016

SP-Kamerlid solliciteert als PR-goeroe voor Shell en NAM

Foto: SP

Volgens SP-Kamerlid Paul Ulenbelt is hij de aangewezen persoon om namens SHELL de beschadigde reputatie van NAM in Groningen te herstellen. Daarom heeft hij gesolliciteerd op de functie External Relations Manager Earthquakes.

Lees verder
22 december 2016

Raadsleden doen boodschappen voor Stadse voedselbank

Vanochtend deden leden van de gemeenteraad en wethouder Sociale Zaken Mattias Gijsbertsen boodschappen voor de voedselbank. Met de boodschappenactie sloten de raadsleden en de wethouder zich aan bij de grote decemberactie van de vrijwilligers van alle voedselbanken in de provincie Groningen om de voorraden van de voedselbank aan te vullen.

Lees verder
22 december 2016

7 januari: debatavond over toekomst zonder de NAM

7 januari gaan Tweede Kamerleden en kandidaatkamerleden van 7 partijen met elkaar in debat in het Groninger Forum, over gaswinning en de NAM. Altijd al een landelijk politicus aan de tand willen voelen over de aardbevingen in Groningen, de organisatie van de gaswinning of de rol van de NAM? Kom dan langs! Toegang is gratis.

Agnes Mulder (CDA), Stieneke van der Graaf (ChristenUnie), Suzanne Kroger (GroenLinks), Kirsten de Wrede (Partij voor de Dieren), William Moorlag (Partij van de Arbeid (PvdA)), Sandra Beckerman (SP) en D66 gaan om 20:00 in debat. De zaal is open vanaf 19:30.

Lees verder
14 december 2016

Huurdersbijeenkomst West-Indische Kade goed bezocht

Foto: SP Groningen
Dinsdagavond kwamen ongeveer dertig huurders van de West-Indische Kade bijeen. Lefier is na drie jaar strijd doorhuurders van plan de woningen te gaan renoveren. De renovatie vindt plaats onder de voorwaarde dat 70 procent van de huurders instemt met de renovatieplannen. Op de avond maakte de aanwezigen plannen om huurders hiervoorte organiseren.  Lees verder

Pagina's

U bent hier