h

Nieuws uit 2017

22 december 2017

SP: “Los tekort aan bedden in de nachtopvang nú op”

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk roept het college van burgemeester en wethouders op om het tekort aan bedden in de nachtopvang meteen op te lossen. Stichting Straatwijs heeft aangegeven dat er door het tekort tien tot twintig mensen in de stad buiten moeten slapen.

Lees verder
21 december 2017

Raad stemt in met 6 miljoen euro voor vliegveld Eelde

Een meerderheid van de gemeenteraad van Groningen heeft ingestemd met een steunpakket van 6 miljoen euro voor vliegveld Eelde. Naast coalitiepartijen D66, PvdA en VVD, stemden Student & Stad, Stadspartij en 100% Groningen voor. De SP stemden tegen omdat de partij vindt dat problemen zoals armoede, zorgmijding en betaalbaar wonen meer aandacht verdienen. 

Lees verder
20 december 2017

SP: “Maak van Suikerfabriek-terrein gemengde woonwijk”

Foto: Zeptonn

De Groninger gemeenteraadsfractie van de SP vindt dat de nieuwe woonwijk op het Suikerfabriek-terrein de meest gemengde woonwijk van de Stad moet worden.

Lees verder
13 december 2017

ROOD en SP vragen Stadjers om leraren hart onder de riem te steken

Foto: SP

Gisteren vroegen leden van ROOD en de SP aan Stadjers op de Vismarkt om stakende leraren een hart onder de riem te steken. Dit doen zij uit solidariteit met de stakers: er moet meer geld naar het onderwijs. Basisschoolleraren verdienen een beter salaris na jaren op de nullijn te hebben gezeten.

Lees verder
4 december 2017

Volledige raad achter onderzoek naar aardwarmteproject

Afgelopen woensdag stemde de voltallige gemeenteraad in met een voorstel tot een raadsonderzoek naar de rol van de projectorganisatie Warmtestad en het college bij het stopzetten van de winning van aardwarmte. Deze motie werd geschreven door SP-raadslid Wim Koks, in samenwerking met diverse partijen in de raad. 

Lees verder
4 december 2017

Bewoners Zandsteenlaan: “Wij worden ziek van de schimmel”

Afgelopen week organiseerde de SP samen met bewoners een huiskamerbijeenkomst in de Zandsteenlaan. Deze bewoners hadden zich bij de partij gemeld vanwege problemen met schimmel, tocht en vocht in hun woningen. Dat is zo erg dat bewoners er ziek van worden en medicijnen nodig hebben.

Lees verder

Pagina's

U bent hier