h

Nieuws uit 2010

25 december 2010

Zondag 2 januari: nieuwjaarsvisite bij de SP

Iedereen is welkom op zondag 2 januari tussen 15.00 en 17.00 uur om met bestuur, raadsfractie en andere vertegenwoordigers van de SP-afdeling Groningen een toast uit te brengen op het nieuwe jaar. Er zijn hapjes en drankjes, en in puntige, korte bijdragen zullen enkele SP'ers stil staan bij Groningen op drempel van 2011. Locatie: het afdelingskantoor, Nieuwe Boteringestraat 74.

Lees verder
24 december 2010

SP wil duidelijkheid over begeleiding werkzoekenden

Het Dagblad van het Noorden bericht vandaag over plannen van de Groningse sociale dienst om de activering van zo'n 800 werkzoekenden per 1 april stop te zetten vanwege noodzakelijke bezuinigingen. De SP-fractie heeft daar verontrust op gereageerd.

Lees verder
20 december 2010

SP Groningen lanceert nieuwe actie-site rond werk en uitkeringen

Op dinsdag 21 en woensdag 22 december delen SP'ers tomaatstressballen uit bij de dienst SOZAWE om de aandacht te vestigen op de website eenvuist.nl die vanaf maandag nieuws, actie-oproepen en opinies brengt op het terrein van werk en inkomen. De site komt in de plaats van de folders die de SP tientallen jaren lang maandelijks heeft uitgedeeld bij het inleveren van de maandverklaring door bijstandsontvangers.

Lees verder
17 december 2010

Zorgbeleid wethouder Visscher oogst applaus

Veel lof was er de afgelopen weken te horen over de manier waarop SP-wethouder Jannie Visscher vorm geeft aan gemeentelijk het zorgbeleid. Ondanks de bezuinigingen van Rijk en gemeente wordt, zoals het WMO-platform concludeerde, in Groningen een aantal belangrijke zaken veilig gesteld.

Lees verder
16 december 2010

SP-fractie organiseert meerderheid tegen verhoging begrafenisrechten

Afgelopen woensdag besprak de Groningse gemeenteraad een voorstel van het college van burgemeester en wethouders om de begrafenisrechten met 6,4 procent te verhogen. Op initiatief van de SP verwees een meerderheid van de raad het voorstel naar de prullenbak.

Lees verder
15 december 2010

'Geen extra stadsgeld na afblazen provinciale bijdrage Forum!'

Het afblazen van de provinciale subsidie voor het Groninger Forum mag niet leiden tot verhoging van de gemeentelijke bijdrage. Dat stelt de raadsfractie van de SP in een verklaring naar aanleiding van het besluit van Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie om de toegezegde bijdrage van 35 miljoen in te trekken.

Lees verder

Pagina's

U bent hier