h

Nieuws uit 2011

23 december 2011

SP: 'Meerstad-debacle had voorkomen kunnen worden’

'De Groningse bevolking moet bloeden voor de grootheidswaan van de bestuurders in het begin van deze eeuw', is de reactie van voorzitter Eelco Eikenaar van de Groningse SP-raadsfractie. 'Dit is een grote financiële strop die de gemeente treft, en eentje die te voorkomen was.'

Lees verder
15 december 2011

‘Geen cent naar Groninger Museum als Van Twist blijft’

De afgelopen dagen is er veel te doen over de financiële situatie van het Groninger Museum. Volgens financieel puinruimer Verberg is een faillissement niet langer uit te sluiten en heeft het Groninger Museum extra hulp nodig van de gemeente. Die kan er volgens de SP-fractie alleen komen als directeur Kees van Twist verdwijnt bij het museum.

Lees verder
7 december 2011

Indrukwekkende filmavond met Jan Marijnissen

Tevreden gezichten op 6 december na afloop van de thema-avond De beraamde crisis. Een volle zaal, aangrijpende film en interessante discussie.

Lees verder
2 december 2011

Gratis busvervoer naar landelijke manifestatie 'Armoede werkt niet'

Vanuit het hele land rijden er op zaterdag 10 december bussen naar de Armoede werkt niet-manifestatie in Den Bosch. Aan het vervoer zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden. Opgeven kan via de website van armoede werkt niet.

Lees verder
2 december 2011

Opwarmmanifestatie 'Armoede werkt niet' bij Iederz

Komende maandag organiseren SP, PvdA en AbvaKabo een manifestatie bij Iederz, het Groningse bedrijf voor de sociale werkvoorziening. De manifestatie is vooral bedoeld om mensen op te roepen naar de landelijke Armoede werkt niet-demonstratie van 10 december in Den Bosch te gaan.

Lees verder
1 december 2011

Raadsbesluit maakt geen einde aan onzekerheid gesubsidieerde arbeid

Met gemengde gevoelens kijkt raadslid Rosita van Gijlswijk terug op de discussie over de gesubsidieerde arbeid in Groningen die gisteren met een debat en stemming in de gemeenteraad (voorlopig) is afgesloten. 'In het oorspronkelijke voorstel zijn forse verbeteringen aangebracht, maar er blijft nog veel onzekerheid over.'

Lees verder

Pagina's

U bent hier