h

Nieuws uit 2024

24 juni 2024

Vacature: fractiemedewerker

Foto: SP

Ter ondersteuning van de SP-fractie in de gemeenteraad van Groningen zoeken we per 1 september 2024 een fractieondersteuner. Ben jij enthousiast over de SP en wil je graag bijdragen aan het goed functioneren van raadsfractie en diens zichtbaarheid in de samenleving en op (sociale) media? Solliciteer dan op deze vacature.

Lees verder
4 juni 2024

SP-Campagne op de Vismarkt

Foto: Bob de Greef

Dinsdagmiddag 4 juni stond SP Groningen op de vismarkt om mensen op te roepen te gaan stemmen voor het Europees Parlement op 6 juni. Met een weegschaal kondeen inwoners aangeven of ze kiezen voor belangen van mensen in Europa óf voor grote bedrijven.

Lees verder
29 mei 2024

Campagne Nationaal Zorgfonds op stoom

Foto: Bob de Greef

Afgelopen dinsdagavond gingen SP'ers weer de Oosterpark in om met mensen te spreken over een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico. De SP verzamelt steun voor dat plan en zoekt mensen die mee willen bouwen aan een beweging om dat voor elkaar te krijgen. Die noodzaak is nog groter geworden nu blijkt dat het nieuwe kabinet het eigen risico helemaal niet gaat afschaffen, maar past in 2027 wil halveren.

Lees verder
28 mei 2024

SP: "Geld voor OV moet niet naar buitenland verdwijnen"

Foto: Hans de Waard

Het openbaar vervoer is belangrijk voor de samenleving. Daarmee kunnen mensen zich verplaatsen op een betaalbare, schone en collectieve manier. Het openbaar vervoer heeft de afgelopen jaren echter zware klappen gehad en de kaartjes worden steeds duurder. Daarom heeft SP-raadslid Hans de Waard bij de bespreking van de begroting voor volgend jaar voor het openbaar vervoer duidelijk gemaakt hoe het volgens de SP beter moet

Lees verder
16 mei 2024

SP spreekt met bewoners Oosterparkwijk over zorg en eigen risico

Foto: SP Groningen

De SP Groningen sprak woensdagavond met bewoners van de Oosterparkwijk over hun ervaringen met de zorg en het eigen risico. Veel inwoners zijn van mening dat de marktwerking uit de zorg moet en het eigen risico moet worden afgeschaft. SP-woordvoerder Maria Derksen: “We zijn benieuwd naar de ervaringen van mensen met de zorg. Uiteindelijk willen we mensen verenigen voor het afschaffen van het eigen risico en het in publieke handen brengen van de zorg.” 

Lees verder
15 mei 2024

Huurders in Beijum verenigen zich tegen vastgoedbedrijf Vestal

Foto: Hans de Waard

Huurders aan de Framaheerd, Sibrandaheerd en Bottemaheerd in Beijum organiseerden dinsdagavond, gesteund door de SP, een buurtbijeenkomst om te spreken over problemen met hun verhuurder. Sinds hun woningen zo’n 5 jaar geleden zijn opgekocht door vastgoedbedrijf Vestal uit Veendam hebben zij te maken met niet nagekomen afspraken, onrechtmatige huurverhogingen en achterstallig onderhoud. Op de buurtavond werden plannen gemaakt om samen in actie te komen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier