h

Nieuws uit 2014

31 december 2014

Jimmy Dijk: College breekt thuiszorg af.

Afgelopen week ging SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk in debat D66-raadslid Wieke Paulusma over de afbraak van de thuiszorg in Groningen. Hier uitte hij felle kritiek op de wijze waarop D66 en het college mensen die zorg nodig hebben behandelen.

Lees verder
23 december 2014

SP-clowns voeren actie tegen overstapcircus

Dinsdag voerde de SP-afdeling Groningen op ludieke wijze actie tegen het jaarlijkse overstapcircus met de zorgverzekeringen. Clowns van verschillende zorgverzekeraars deden op de Vismarkt een laatste poging om mensen over te laten stappen. De SP wil hiermee de absurditeit van het jaarlijkse overstapcircus uitbeelden.

Lees verder
22 december 2014

Gemeente pakt huishoudelijke hulp alsnog af

Ondanks dat de gemeente Groningen eerder heeft aangekondigd dat in 2015 de huishoudelijke hulp overeind blijft, blijkt nu dat veel cliënten geconfronteerd worden met forse kortingen op hun hulp. Ook als ze dit hard nodig hebben. De SP vindt dit schandalig en harteloos.

Lees verder
19 december 2014

PvdA & GroenLinks door de knieën voor D66 & VVD

Volgens de SP dansen de PvdA & GroenLinks naar de pijpen van D66 en VVD. Dit omdat deze partijen de straf voor gesubsidieerde instellingen op topinkomens van bestuurders vrijwel afschaffen. Voor instellingen waar de gemeente zorg bij inkoopt (aanbesteding) gelden straks geen sanctie meer als bestuurders zich verrijken op kosten van de belastingbetaler.

Lees verder
16 december 2014

Zorg van de Week: fysiotherapie voor reumapatiënten

Bekijk hier het nieuwste deel van de Zorg van de Week, gemaakt door het Comité VoorZorg in samenwerking met OOGTV.

Lees verder
12 december 2014

Ook jongeren Schildersbuurt willen kamerverhuurstop

Foto: SP Groningen
Vandaag presenteert de SP de resultaten van een buurtonderzoek in de Schildersbuurt. Van de 149 ondervraagde buurtbewoners wil een grote meerderheid een stop op kamerverhuurpanden in de buurt, ook de kamerbewoners zelf. Lees verder

Pagina's

U bent hier