h

Nieuws uit 2021

29 december 2021

SP vraagt Groningers om beste ideeën om armoede te bestrijden

Foto: SP

De SP-afdeling Groningen stond dinsdagmiddag in de binnenstad om Groningers te vragen naar hun beste ideeën om de armoede te bestrijden. Onlangs voerde de partij met ouders uit gezinnen met een laag inkomen verschillende acties tegen het afschaffen van de speelgoed- en kledingbonnen voor kinderen. Duizend Groningers tekende de petitie voor het behoud van de kinderbonnen. Ook kwamen meerdere mensen met nieuwe ideeën om armoede beter te bestrijden en te voorkomen. De SP zal de komende weken bij verschillende winkelcentra staan om Groningers naar hun ideeën te vragen.

Lees verder
22 december 2021

500 boodschappen aan wethouder Diks voor speelgoed- en kledingbonnen

Foto: SP

Woensdagmiddag boden ouders van gezinnen met een laag inkomen 500 boodschappen voor speelgoed- en kledingbonnen aan wethouder Diks (GroenLinks) aan. De ouders hebben de afgelopen weken samen met de SP, Stadspartij, 100%Groningen en Partij voor de Dieren ruim 1000 handtekeningen voor de speelgoed- en kledingbonnen voor kinderen verzameld.

Lees verder
17 december 2021

SP Groningen stelt aanvallend programma vast en kiest Jimmy Dijk als lijsttrekker

Foto: SP

Tijdens de afdelingsvergadering van de SP Groningen hebben de leden Jimmy Dijk als lijsttrekker gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De SP gaat de verkiezingen in met een aanvallend verkiezingsprogramma. 

Lees verder
15 december 2021

SP: actie voor aardbevingscompensatie voor alle huurders

Foto: SP

In september kondigde het kabinet aan dat huurders in het aardbevingsgebied eenmalig 750 euro krijgen. Al snel kwam de domper; huurders die niet huren bij een corporatie zijn uitgesloten. De SP heeft direct gepleit voor compensatie voor iedereen om geen nieuwe ongelijkheid te veroorzaken.

Lees verder
10 december 2021

Veel steun voor herinvoeren kleding- en cadeaubonnen bij actie Vismarkt. Teken de petitie!

Foto: SP

SP’ers stonden vandaag met ouders, vrijwilligers, verschillende raadsleden en veel media-aandacht in het centrum om handtekeningen te verzamelen voor laten terugkeren van de jaarlijkse uitgave kleding- en cadeaubonnen aan arme gezinnen in Groningen.

Lees verder
7 december 2021

SP: “Los rattenprobleem in de Schoenerstraat meteen op”

Foto: SP

De SP komt samen met bewoners van de Schoenerstraat in Hoogkerk in actie tegen het rattenprobleem in de straat. De bewoners hebben al jaren last van ratten in de straat.

Lees verder

Pagina's

U bent hier