h

Nieuws, mei 2013

31 mei 2013

Speciale huurspreekuren in juni

De Hulpdienst van de SP houdt in de maand juni elke maandag van 19 tot 20.30 uur een huurspreekuur in het SP-kantoor aan de Nieuwe Boteringestraat 74. Aanleiding daarvoor zijn de vele vragen die de afgelopen weken bij de SP binnengekomen zijn over de huurverhoging en de huurtoeslag.

Lees verder
30 mei 2013

Stevige discussie op welzijn- en zorgavond

Ruim vijftig belangstellende discussieerden op 23 mei stevig over de voorstellen van de SP-fractie om de organisatie van zorg en welzijn in Groningen ingrijpend te veranderen. Gespreksonderwerp was de notitie 'Anders en beter, om sociaal te blijven', waarin de SP-fractie voorstelt in Groningen vijf stadsdeelstichtingen op te richten die de gemeentelijke zorg- en welzijnstaken gaan uitvoeren.

Lees verder
29 mei 2013

SP wil discussie over geluidsnormen

De SP-fractie wil graag de discussie over de geluidsnormen die gelden voor evenementen in de stad heropenen. Daarom ligt er nu een discussienota 'Bruisend Groningen voor iedereen'. Naar aanleiding van verschillende feesten op de Drafbaan kwamen er veel klachten binnen over geluidsoverlast. Dat zorgt niet alleen voor bewoners waarbij de ramen en de kopjes in de kast trillen, maar ook voor een slecht imago voor dit soort feesten. Dat is erg zonde en onnodig volgens de SP.

Lees verder
29 mei 2013

7 juni: Thema-avond Jeugdzorg

Vrijdagavond 19:30 organiseert de SP afdeling Groningen weer een thema-avond. Ditmaal over de bezuinigingen op de jeugdzorg en decentralisatie naar de gemeentes. Wethouder Jeugd Jannie Visscher gaat hierover in gesprek met een jeugdzorgmedewerker en een direct betrokkene.

Lees verder
27 mei 2013

Park Coendersborg moet blijven

Al jaren discussieert de gemeenteraad van Groningen over eventuele nieuwbouw in het park in Coendersborg. De SP-fractie heeft altijd aangegeven dat hiervoor draagvlak zou moeten zijn bij omwonenden. De SP heeft afgelopen week huis aan huis aangebeld bij omwonenden om naar hun mening te vragen. De meerderheid van de omwonenden keert zich tegen de bouwplannen.

Lees verder
24 mei 2013

SP wil vaart achter nieuwe rondweg om Bedum

De SP Bedum is blij dat het vertraagde onderzoek naar de oplossingen voor de grote verkeersproblemen door het melktransport dwars door Bedum nu eindelijk af is. De partij vindt dat er nu vaart moet worden gemaakt met het daadwerkelijk oplossen van de problemen. Om deze oproep kracht bij te zetten voert ze actie. Er worden speelgoed vrachtwagentjes verzameld om de provincie en gemeente te overtuigen hoe groot het probleem is en dat snelheid geboden is om het probleem op te lossen. Tijdens de inloopavond over de rondweg op 3 juni worden de vele vrachtwagentjes aangeboden aan gedeputeerde Mark Boumans.

Lees verder

Pagina's

U bent hier